Blogg

Kanske valpar

Så började hon äntligen att löpa! Åh nu är hon parad vår Isola, som vi ser fram emot lite valpar igen och nu i vårt snart klara hundhus. Självklart växer valparna upp inne hos oss i huset, men det kommer bli så bra med trim, dusch och allt annat. 

Zelda dras med sitt diskbråck och vi kommer ha kontakt med veterinär för rehab mm. 

Zolli "lullar på". Han går med på promenader när han själv vill, inte alltid så bra. 

Jobbet har dragit igång och vardagen med det. Vi håller nu tummar och tassar att det finns ngt i magen och för att säkerställa eventuella valpar kommer vi ultraljuda Isola.

Vi har att se fram emot BPH i september med Spanienkullen och en tik från Londonkullen, Tjorven. Vi fyller 8 platser den dagen och så himla kul kommer det att bli!! Vilka valpköpare vi har, helt otroliga!

Ni som är intresserade av en valp ur kommande kull, hör gärna av er via telefon eller mail (helst telefon). 

Må gott!

Resa till Italien och lite mer 

Vilken semster vi haft!

Vi har bilat ner till Iseosjön i Italien och där hälsat på goda vänner som har hus där. Tänk så  lätt det är att ha med sig hundar i Europa. Hundar får följa med överallt i princip och alla är vänliga och snälla samt de får vatten absolut först av alla :).

Hundarna har skött sig exemplariskt. De har badat, vandrat i höga berg och djupa dalar och de har åkt båt och framförallt simmat och njutit. Zolli var som en litet barn och ville aldrig!! komma upp från badet. På restauranger har de varit med och sovit under bordet. På kvällarna efter dagens strapatser så har de sovit gott. I den svala bilen har de gärna legat.

Så mycket vacker natur och fina promenader samt träning med vyer som är helt storslagna. 

När vi kom hem ställde jag ut ISola på STOKK i Märsta och hon slog till med excellent!! Fin kritik men sedan oplacerad. Jag är ändå så nöjd för det. 

Nu väntar en vecka semester innan jobb och då handlar det om att försöka få klart i hundrummet, det kommer bli så fint. 

En väntan även på löp....

 

Se ett litet axplock av bilder nedan; 

 

 

Nya meriter till kenneln

Nya meriter till kenneln idag :). Vi har fått vår första patrullhund i hemvärnet med Harry och husse Christian. Jag själv certade vår hoffe Tosca till patrullhund flygvapnet så jag vet att det ligger så mycket jobb bakom och att det är en otrolig prestation. 

Sedan sist har även Tosca och Malin gjort att vi fått en till champion i viltspår. En otrolig hund och matte som är så mångsidiga. Även en utställning har de varit på och fick ett very good. Om magen inte varit så trind hade de fått excellent sa domaren ;).  

Det är en ynnest att ha så bra valpköpare som vi fått där alla aktvierar sina hundar på så fint sätt. 

Nu börjar Spanienkullen att röntga sina höfter. Dessvärre har vi fått två stycken hittills (hoppas inte fler) med C-höfter. Annars har de andra fått A. En springer med C-höft brukar inte påverkas av en c-höft men det är så klart tråkigt för ägarna. De som fått C flyger fram i skogen så kan anta att de inte märker det i alla fall. 

Här hemma fortsätter hundrummet att byggas och vår yngsta har tagit sin examen och blivit lärare så vi har mycket att glädjas åt nu. 

Ha en fin sommar!

Tranulökarnas privatträning i Orsa

 

Vilken helg!!

Malin och Tosca (Rippeboets The Swan) har vid fyra tillfällen gått på kurs och privatträning på Tranulökanans kennel och Tallheds stugor i Orsa. Malin har pratat så varmt om detta ställe och Anke som instruktör så vi bestämde oss för att åka dit tillsammans. 

http://www.xn--tranulkarnas-hundskola-zhc.com/

 

Så i fredags styrde jag kosan upp till Orsa med Isola i släptåg. (Sur Zelda hemma..). På fredagen var vi ute lite på eget bevåg i dess fantastiska marker. Vi gick en lång promenad och bara njöt. Tosca hade nämnligen tagit sitt andra första pris i viltspår under dagen, tjohoo!  Så lite trötta var de båda så även jag ;). Vi installerade os i stugan och det var verkligen så fina stugor. 

Tosca vid en tjärn

 

Isola i träningsmood ;)

 

 

På lördagen hade vi bokat privatträning med Anke. Hon föder upp Kleiner Munsterländer och kommer från Tyskland. Bestämd, tydlig och toppen!

Många intryck och jag åker hem med ett annat jag och med det en annan Isola i vårt träningsmood. Bilderna nedan får tala sitt tydliga språk, så mycket intryck och så mycket som vi gjort. Kommer leva länge på detta. Hoppas att det kanske även går att få till en kennelträff där. Stort tack Malin för att du föreslog detta och ville ha med mig ;)

 

Bilderna nedan har Anke Meyer fotat 

 

 

 

 

 

Malin och Tosca

Fick veta i tisdags att Malin och Tosca (Rippeboets The Swan) tagit sitt första, första pris i  öppenklass viltspår! Grattis och snart är championatet i hamn :).

Här laddas för en helg i Orsa! Återkommer med mer om den när vi är hemma igen. 

 

Valpplaner

Nu börjar planerna för höstens valpkull ta fart. Läs mer under fliken Valpar. 

Men först ska vi ha en vår och sommar. Vår semester kommer ske med tre hundar och bil ner mot Italien. Det ska bli så roligt att göra en liknande resa igen som vi gjorde tidigare. Ser fram emot det. Våra hundar älskar att åka bil och få följa med. Det är ljuvligt att kunna stanna på vägen för ett dopp, lite träning och långa promenader. 

Så nu ska vi boka tid för nya vaccinationer :) 

Kennelträff bl.a

Det är numera vår och vi njuter av det i skog och mark. Zelda, framförallt, badar i alla naurpooler hon kan komma åt. Vi har haft årets kennelträff, se mer under den fliken. Isola och jag har snart gått klart specialsökskursen. Roligt och nyttigt för henne. Sen att dottern Vera är med gör allt mycket roligare ;). 

Hundhuset är på gång och det är kaos här hemma. Det ska bli så spännande att se resultatet. 

Ser nu fram emot ljuset på kvällarna som gör att det är lättare att ta en tur med hundarna i skog och mark. 

Tosca

I går fick veta den otroligt glada nyheten att Rippeboets The Swan "Tosca" med hennes matte Malin, utnämnts till årets jaktspringer, delad med en annan springer, i Jämtland/Härjedalen & femte plats i årets allround hund i SSRK/Jämtland Härjedalen.

Vi är så stolta uppfödare!

 

Smått och gott!

Det händer inte så mycket på hundfronten just nu. Mest fokus på kommande bygge.

Isola och jag har gått jaktkurs, och hon börjar fatta galoppen och tycker att det är så roligt. Fast vad trodde jag, hon älskar att jobba.

Jag har även gått en kurs online för "Apportering från vardag till fest", Att boosta sin kontakt. Den har varit så rolig! Bara massa skojövningar som ändå i grunden har en tanke framåt i jakten. Och samarbetet har blivit mycket bättre. När husse kommer hem efter en promenad och säger; "Är det kursen det beror på för jag tycker att hundarna går mycket närmre mig" då har kursen och vår träning levererat!

Vi njuter av solen och ser fram emot våren med träning. Sen hppas vi att det blir valpar igen till hösten. Känns konstigt att inte ha valpar i huset denna vår. 

 

Lite nytt

Idag har Majken och Isola fått svar på PRA Cord1 och de är båda carrier. Det innebär att valet av hane krymper lite då vi behöver en hane som är clear. Vi har tid att leta :).

Goda nyheter är att Majken idag ögonlysts och gonioskoperats utan anmärkning. Alltid lika skönt att kunna bocka av saker inför en evntuell valpkull. På fredag är det dags för Isola att ögonlysas igen och hon ska även gonioskoperas. 

Zollis kastrering har flutit på smärtfritt förutom reaktion de första dagarna på morfinet. Men nu mår han bra och snart är det fritt fram att springa runt också. Både Isola och Zelda löper nu. Så löper Isola med intervall som hon gjort tidigare är det dags i början av augusti, så då hoppas vi att vi har en pöjk och att det blir höstvalpar. 

Nyheter

Så har det snart gått en månad på det nya året. Ljuset börjar återkomma på eftermiddagarna vilket är så skönt. 

Det är ändrade planer  för oss i vår. Den kull vi hade tänkt ha till våren kommer få skjutas på framtiden då vi ska bygga om på kenneln. Vi ska äntligen få ett hundrum med dusch i ståhöjd bl.a. Så kanske att vi parar majken till hösten, den lilla busiga damen ska nämnligen flytta också. 

Nu i februari kommer alla våra tre ögonlysas, Isola ska gonioskoperas och testas för PRA Cord1 samt Zolli som ska kastreras. Inga mer ofrivilliga valpar! Även om dessa som föddes efter det lilla roliga är 4 små juveler. 

Vi ska ha en kennelträff i april som vi hoppas många kommer till. Vi ser så mycket fram emot den. 

Idag har stormen Malik gjort att vi mestadels är inne. Efter att ha gått ut i skogen och hoppat över tre nedfallna träd så vågade vi inte gå längre. Lite apportering inne istället. 

Planerna kan ändras beroende på löp och byggjobbare så håll gärna utkik på hemsidan om ni är intresserade av en valp framöver.