Blogg

Enzo och valpar

Fick alldeles nyss veta att Enzo, Rippeboets Enrique Mendoza, och matte Linnea klarat av ett godkänt doftprov Eukalyptus! Riktigt roligt och så kul att det finns en oändlig variation på vad vi kan göra med en ESS :). 

Valparna växer i Majkens mage och på ultraljudet kunde de se åtminstone 4 stycken starka hjärtan.

Ska bli så spännande! 

Parning?

Ibland blir det snabba ryck, och ofta när det gäller tikarna :). Majken löper och om allt går som det ska blir det parning till helgen. Vi hoppas nu att tycke uppstår mellan henne och Sonic och att vi får smått i början av våren. Ser fram emot en spännande kombination och vad vi kan vänta oss. 

Fortsättning följer!

Var tar tiden vägen?

Så har jul och nyår passerat och det har gått med en ryslig fart. Denna vecka har jag semester så njuter av januarisolen tillsammans med mina pälsklingar. 

Efter att valparna flyttat så har vi fått roliga och härliga rapporter och alla verkar ha acklimatiserat sig på bästa sätt. 

Här hemma smider vi nu planer för nästa kull, denna gång Majken, och hoppas om allt går i lås att vi får valpar igen under våren. 

Jag har anmält till lite kurser med Isola och hoppas kunna starta på B-prov och vattenprov under våren. Annars tränar vi på här hemma och njuter av att ha vårt fina hundrum. 

God fortsättning där ute :)

Så var cirkusen slut

Exempeltext. För att ändra till din egen text, klicka på knappen med en penna på sig.

Et factum est in tricesimo anno in quarto mense in quinta mensis cum essem in medio captivorum iuxta fluvium Chobar aperti sunt caeli et vidi visiones Dei in quinta mensis ipse est annus quintus transmigrationis regis Ioachin factum est verbum Domini ad Hiezecihel filium Buzi sacerdotem in terra Chaldeorum secus flumen Chobar et facta est super eum ibi manus Domini et vidi et ecce ventus turbinis veniebat ab aquilone et nubes magna et ignis involvens et splendor in circuitu eius et de medio eius quasi species electri id est de medio ignis et ex medio eorum pinnis eorum in quattuor partibus et facies et facies autem bovis a sinistris ipsorum quattuor et facies aquilae ipsorum quattuor et facies eorum et pinnae eorum extentae desuper duae pinnae singulorum iungebantur et duae tegebant corpora eorum et unumquodque coram facie sua ambulabat ubi erat impetus spiritus illuc gradiebantur nec revertebantur cum ambularent et similitudo animalium aspectus eorum quasi carbonum ignis ardentium et quasi aspectus lampadarum haec erat visio discurrens in medio animalium splendor ignis et de igne fulgor egrediens et animalia ibant et revertebantur in similitudinem fulguris coruscantis cumque aspicerem animalia apparuit rota.

Cirkusen lämnar manegen

Så var det då dags efter dryga åtta veckor, valparna börjar flytta. Det är alltid lika jobbigt och skönt på samma gång ;). Sen förundras vi alltid över hur fort tiden går. De tre gossarna har satt sina tassavtryck i hjärtat. Så underbara fina små gossar som charmat oss på allra bästa sätt.

Som vanligt så har vi fått fantastiska valpköpare och alla vovvar kommer få det utomordentligt bra. 

Tjalle först ut idag, han flyttar till Östervåla så honom får vi anledning att träffa lite oftare hoppas vi! I morgon flyttar Gizmo och på söndag Humle, sen har vi bara tre lufsar kvar. Tror de tycker att det blir skönt att få matte och husse för sig själva igen ❤

Fotosession 

Idag har Elizabeth "farmor" varit hos oss och fototime var på tapeten, se mer under Italienkullen. Elizabeth och hennes man åkte härifrån nöjda över Rickardbarnen :).

Igår var vi ut på första bilturen vilket inte gjorde något vidare intryck, de sov. Sen fick de springa runt i ny skog vilket var en härlig utflykt. Det är tre fantastiska gossar som gjort stort avtryck här hemma, både i hjärta och på fötter och ben. 

I morgon veterinärbesikting, som vi håller tummarna för. Om allt går som det ska börjar flytten på fredag och om en vecka är det tomt och ödsligt här igen. 

6,5 veckor 

Veckorna rusar och valparna växer. Idag har valpköparna nu också fått veta, så klart i samråd mellan oss, vilken valp som flyttar till dem. Det känns helt fantastiskt igen att få välkomna fina familjer och att känna att detta kommer bli så bra!  

Idag fick vi också glädjande besked att Enzo och Truls klarat anlagsprovet med bravur! Ser fram emot två chmapionat ;). 

Idag har valparna fått träffa på and, vingar och klövar. Oj vilken dag, troligen den bästa i livet hittills :). De tog sig an viltet ett själsäkert sätt och inga tveksamheter. När grinden sedan stängdes så stod de alla tre utanför och tyckte att det var oerhört orättvist. 

Sen fick mamma Isola och mormor Zelda hämta lite vingar och fågel, så var deras dag också en toppendag. 

Nu återstår det inte många dagar tills de börjar flytta, men lite nya saker ska hända fram tills dess. Åka bil, vara på nya marker och en veterinärbesiktning som vi hoppas kommer gå bra. Alltid lika nervöst... 

Nu blir det gos i stugan igen ❤

Nya upptåg

Flyttkalas har vi haft och cirkustältet på plats :).

Grabbarna sover som stockar i det, och de har nu fått utforska huset, vara ute samt i  hundhuset. Alla kavata och tar det nya med nyfikenhet. 

Zelda har varit borta i helgen men morfar Zolli har nu fått bli lekfarbror och go gubbe, han gör det med den äran.

Zelda kom hem ikväll och gör skäl för namnet morrmor, så hon får nog vänta ett tag till innan hon får träffa dem. Vi får hoppas att vi blir mer som Zolli den dag vi blir farmor och farfar. 

Mer än halvtid nu och vi ska njuta av varenda sekund

3 veckor

Så är de tre gossarna 3 veckor fyllda. Avmaskade och fått börja äta köttfärs. Det första inget gott det andra mums ;). 

Väger mellan 1771-1920 och Al Rocol håller ställningarna. Nu börjar de även "springa och skälla" och de är så sociala och mysiga. Älskar den lilla svansen som viftar när vi kommer in i rummet. 

Snart dags för ett större bo. Vi njuter ❤

Dopet

UPPDATERING!

SKK godkänner bara 35 tecken, så vi fick ta bort Of och Di på Ferarri.

 

Så har de nu fått sina namn, så hoppas vi att inte SKK har några invändningar ;). Nu har ögon och öron öppnats och de första stappalnde stegen tagits. De har lite synpunkter ibland, och de är fullkomligt underbara. Det ska bli så fina veckor framåt, det är ju som lite behändigt med tre, så vi hoppas på inte allt för kalla dagar så vi kan vara ute mycket. Vi ser fram emot att få träffa de familjer som gossarna eventuellt ska flytta till, och att de nu kan komma och få se dem live :). 

Valpköpare

Så var alla tre hanar tingade. Vi hoppas att allt kommer att gå vägen och att inget inträffar som förändrar detta. 

Det är alltid en svår uppgift som uppfödare att hitta de valpköpare som kommer passa för just den valp som vill ha ett nytt hem. Vi har haft en sagolik tur hittills med engagerade familjer och som framförallt förvaltar sina valpar, en del numera vuxna hundar, på ett föredömligt sätt. 

Sen finns det de valpspekulanter som bara går bort direkt. Det är i och för sig inte svårt att säga nej i en sådan stund men jag slutar aldrig förundras över hur en del personer uttrycker sig eller hur de har tänkt (eller inte tänkt) igenom sitt köp av en ny familjemedlem. 

Denna gång blev vi bland annat sedda som uppfödare med "gott ställt". På frågan vad hen menade med det, fick jag svaret att "ja men flera tusen för en valp, åh så går det bort lite grann, men till slut landar det väl på cirka 57 000. Ni fick ju bara tre, men jag var i kontakt med en annan uppfödare som fått 8 valpar, blir ju drygt 150 000". 

Kan väl säga att jag avslutade samtalet snabbt!

Så med det sagt, så ser vi nu fram emot tre nya familjer att välkomna till Rippebofamiljen och de är allihop engagerade, trevliga och har tänkt igenom sitt köp av valp! 

Nu fortsätter vi njuta av dessa tre små hjärtegryn ❤❤❤

Italienkullen är här

Igår kom de då våra efterlängtade valpar. Trodde att de skulle komma tidigare och att de skulle vara fler men Isola och Rikard tyckte annat. 

Valpningen gick bra förutom att den lilla tiken inte klarade sig. Efter en mycket orolig natt fick vi åka till Rembacken för att ge henne en spruta och få somna in. Det är alldeles förfärligt de gånger det händer och jag slås alltid av hur mycket känslor jag kan få för ett så litet nytt liv. Livet som uppfödare.

En ny flik med Italienkullen kommer att komma upp inom kort. Där går det att följa utvecklingen med dessa tre. 

Läs i stunden mer under valpar. Nu har vi det lugnt här på kenneln och njuter av att titta på dessa små hjärtegryn. 

Isola växer

Idag är det 56 dygn sedan Isola parades. Förra gången valpade hon på dygn 59 så kanske, kanske, har vi valpar i huset på söndag. Det vore lite roligt eftersom Londonkullen och Spanienkullen föddes på födelsedagar i vår familj och närhet, och på söndag har vi flera som fyller år. Roligt skulle det vara att få ge dem en "present":). 

Isola är bra rund om magen, men full fart som vanligt. Vi får passa på henne då hon har en tendens att vilja gå i gryt. Skulle vara fint... att hitta henne under altanen..

Nej då, sån otur ska vi inte ha. Valplådan är på plats, även om Zelda och Zolli är de som mestadels ligger där. 

Nu håller vi tummarna de dagar som är kvar, att valpningen går bra och att det kommer friska valpar. 

Vi ser fram emot att få möta dessa små valpar och sedan träffa deras valpköpare :)

Abbey levererar

Idag har vi fått roliga nyheter! Abbey och husse Tobbe har blivit uppflyttade till lägre klass spår med klassvinst!! Vilket team de är och som de tragglat med att få henne att markera pinnarna i spåret. Idag lyckades hon med allt. Det är så roligt och ännu en gång levererar hundar från Londonkullen. 

Nu är hundhuset helt klart och gästrummet lika så. Så fint och lyxigt att få ha trim och bad i ett eget hus. Tror även att våra nära och kära kommer att sova gott i det fina gästrummet och med egen toalett och dusch att tillgå :).  

Isolas mage växer och nu är det inte långt kvar. Det ska bli så spännande att se hur många som gömmer sig därinne och vilka färger de kommer att ha. Denna kull kan få hela paletten av färger. 

Ni som är intresserade av en valp, tveka inte att höra av er! Efter BPH kan vi också känna oss trygga i att berätta om valparnas fina mentalitet i hennes första kull, vilket är viktigt för oss i vårt avelsarbete. 

BPH

 

Igår ordnade vi det traditionsenliga BPH för de valpar som nått ca 1,5 års ålder. I år var det dags för Spanienkullen att testas. Även Tjorven från Londonkullen, som inte kunde delta när det var deras tur, hängde på. 

Vi kör BPH hos Gården i Nyåker, Anna och Leffe och som vanligt var det mycket proffsigt, lugnt och föredömligt arrangerat. 

Det är en ynnest att ha valpköpare som åker många mil, tar in på hotell "bara" för att delta. Mycket värt för oss i vårt framtida avelsarbete. 

Summa sumarum åkte vi hem med skottfasta vovvar, trygga, lagom glada i folk, nyfikna och framförallt ingen kvarstående rädsla. En del kunde behöva lite mer stöd i skrämseldelen men alla skakade av sig det direkt och hade inget problem att ta sig vidare på banan. Skrammel är i princip ointressant, kanske beror på allt skrammel under valptiden ;). 

Flera tyckte att den stora blå rocken som kom ur skogen var läskig och larmade rejält, för att när de kände att det bara var en vanlig människa, vifta med hela rumpan och bli jätteglada. 

 Att det skjuts är inte heller ngt som påverkar våra spaniels. 

Vi är så nöjda med alla valpars resultat och ser nu fram emot nästa kull med Isola. Känns riktigt bra att kunna säga till er som funderar på en valp ur kommande kull, att hennes förra kull är en samling stabila varelser med glädje och fart i sig. Vi kan även säga detta om mormor Zeldas valpar, Tjorven bara stärkte det ytterligare. 

När dagen var över åkte vi som sig bör, hem till Rippebo, där vi åt mat och pratade till långt in på sena kvällen. Många glada skratt och hopp om att snart ses igen. 

TACK!! Ni är bara för bäst!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tosca och Malin

I går fick vi det glada beskedet att Tosca, Rippeboets The Swan med matte Malin klarat Norskt jaktanlagsprov och begynnerklass vatten med bravur! De fick 58 p av 60 möjliga och domaren ville ha med Tosca hem till sig, kan det bli så mycket bättre??

Vi är så stolta uppfödare till denna vovve och Malin med familj förvaltar henne på allra bästa sätt. 

Toscas bror Harry var på utställning på Öland och fick ett good. Inte rättvist tycker jag men bara påt igen. 

Isola tjockar på sig men är i lika full fart och fläkt. Det ska bli så spännande att se vad som göms därinne i magen. 

Till helgen som kommer har vi våra Spanienvalpar på BPH, ska bli superkul att se hur de utvecklats. 

Någon som känner sig nyfiken och intresserad av en valp i kommande kull så hör av er!

Valpar väntas

Ibland går tiden extra sakta ::), men idag har vi gjort ultraljud och vi väntar smått! Vi såg ett gäng valpar så nu väntar spännande veckor fram till finalen när de gör entré. 

Vi kan också glädjas åt att Zollis valp på Hitorps kennel har blivit viltspårchampion, stort grattis till Iris och matte Alice!

Kanske valpar

Så började hon äntligen att löpa! Åh nu är hon parad vår Isola, som vi ser fram emot lite valpar igen och nu i vårt snart klara hundhus. Självklart växer valparna upp inne hos oss i huset, men det kommer bli så bra med trim, dusch och allt annat. 

Zelda dras med sitt diskbråck och vi kommer ha kontakt med veterinär för rehab mm. 

Zolli "lullar på". Han går med på promenader när han själv vill, inte alltid så bra. 

Jobbet har dragit igång och vardagen med det. Vi håller nu tummar och tassar att det finns ngt i magen och för att säkerställa eventuella valpar kommer vi ultraljuda Isola.

Vi har att se fram emot BPH i september med Spanienkullen och en tik från Londonkullen, Tjorven. Vi fyller 8 platser den dagen och så himla kul kommer det att bli!! Vilka valpköpare vi har, helt otroliga!

Ni som är intresserade av en valp ur kommande kull, hör gärna av er via telefon eller mail (helst telefon). 

Må gott!

Resa till Italien och lite mer 

Vilken semster vi haft!

Vi har bilat ner till Iseosjön i Italien och där hälsat på goda vänner som har hus där. Tänk så  lätt det är att ha med sig hundar i Europa. Hundar får följa med överallt i princip och alla är vänliga och snälla samt de får vatten absolut först av alla :).

Hundarna har skött sig exemplariskt. De har badat, vandrat i höga berg och djupa dalar och de har åkt båt och framförallt simmat och njutit. Zolli var som en litet barn och ville aldrig!! komma upp från badet. På restauranger har de varit med och sovit under bordet. På kvällarna efter dagens strapatser så har de sovit gott. I den svala bilen har de gärna legat.

Så mycket vacker natur och fina promenader samt träning med vyer som är helt storslagna. 

När vi kom hem ställde jag ut ISola på STOKK i Märsta och hon slog till med excellent!! Fin kritik men sedan oplacerad. Jag är ändå så nöjd för det. 

Nu väntar en vecka semester innan jobb och då handlar det om att försöka få klart i hundrummet, det kommer bli så fint. 

En väntan även på löp....

 

Se ett litet axplock av bilder nedan; 

 

 

Nya meriter till kenneln

Nya meriter till kenneln idag :). Vi har fått vår första patrullhund i hemvärnet med Harry och husse Christian. Jag själv certade vår hoffe Tosca till patrullhund flygvapnet så jag vet att det ligger så mycket jobb bakom och att det är en otrolig prestation. 

Sedan sist har även Tosca och Malin gjort att vi fått en till champion i viltspår. En otrolig hund och matte som är så mångsidiga. Även en utställning har de varit på och fick ett very good. Om magen inte varit så trind hade de fått excellent sa domaren ;).  

Det är en ynnest att ha så bra valpköpare som vi fått där alla aktvierar sina hundar på så fint sätt. 

Nu börjar Spanienkullen att röntga sina höfter. Dessvärre har vi fått två stycken hittills (hoppas inte fler) med C-höfter. Annars har de andra fått A. En springer med C-höft brukar inte påverkas av en c-höft men det är så klart tråkigt för ägarna. De som fått C flyger fram i skogen så kan anta att de inte märker det i alla fall. 

Här hemma fortsätter hundrummet att byggas och vår yngsta har tagit sin examen och blivit lärare så vi har mycket att glädjas åt nu. 

Ha en fin sommar!