Nyheter!

2019-04-06 Rippeboets andra kull har sett världen och de sovs, äts och växer i lådan. Mamma Zelda är precis som förra gången mån om sina små och lämnar dem bara i yttersta nödfall, typ när hon måste kissa! Vi njuter av ljudet från dessa snuttande små liv och ser fram emot att se dem utvecklas till små bitande monster. 

2019-03-21 Nu har valplådan kommit på plats, men Zelda ligger helst på sängen ;). Hon är inte lika fartig i skogen men verkar må bra och är lika go o gla som vanligt. 

2019-03-17 Tiden går i rasande fart och Zelda börjar bli rund om magen. Vi går snart in i vår lilla "valpbubbla" och söker lugn och ro för Zelda. 

Vi måste då klart säga ett stort Grattis till Kelvin och matte Lotta som vann sin klass på prestegifyllda CRUFTS i Brimingham!!! 

2019-02-01 Zelda parad, vi uppdaterar allt eftersom när vi vet mer om det blitt nåt!

2018-10-07 Kennelns första valpträff har gått av stapeln och ni kan läsa mer under ny flik. 

2018-09-28 Zelda ögonlystes igen i tisdags med UA. Alla dessa små punkter att pricka av innan det blir dags att para i februari troligast.

2018-09-17 Länge sedan sist men så blir det ibland. Vi har hittat på en del sedan sist. Zelda och jag var med på östra cup. En rolig tillställning där vi fick vara med på utställnig, fältsök och vattenapportering. Utställningen fick hon fin kritik men oplacerad. Fältsöket och vattenapporteringen mycket fina utlåtanden. En utställning i Högbo bruk med alla tre och roligast av allt den dagen var att få träffa Siri, "Svart snö". Så lika de var som valpar så olika  var de nu, de förändras i utseendet. Siri var jättefin och söt även om domaren inte gav varken henne eller Isola ett HP. Zolli och Zelda fick very good. 

Den 6-7 oktober kommer vi ha valpträff och det ser vi fram mot oerhört, ska bli så roligt att träffa alla igen. 

Igår var Zelda och jag till Norge och det gick fantastiskt bra. Hon är nu godkänd på anlaget och vattnet och kan med det få gå på jaktprov i Norge. I Sverige har vi inget liknande jaktanlag så det var riktigt roligt. Läs mer under hennes egna sida. 

Klart så här långt med valet av hane till vår nästa kull. Nyfiken?? Kika vidare under valpar. 

 

2018-08-05 Så var det de sista självande timmarna kvar på semestern. Och vilken resa vi gjort. Hundarna har varit helt fantastiska trots att värmen varit med oss hela resan. Dock har de fått bada i stort sett varje dag. 

 

     

Brahehus 

Badstopp i Danmark

 

Fantastiska vidder i Österrike. Så skönt att släppa loss efter timmar i bil

 

Åh slappa i skuggan. 

 

 

Dags för en efterlängtad semester som i år går i hundarnas tecken. De följer med oss på vår resa och det ska bli så mysigt! Zelda har hunnit fylla tre år och Isola apporterar fågel :). Sommarvärmen är här för att stanna så en pool till pälsklingarna var ett måste. De njuter!

 

2018-06-17 Oj vad tiden går.... Zeldas jaktkurs och Isolas valpkurs är nu avslutade och det har varit så roligt att vara med på de båda. Isola var mer kavat än mamma och apporterade fågel efter att först tyckt att det var riktigt läskigt. Nu väntar snart semester och i år har vi med alla våra fyrbenta på turen. 

 

2018-04-29 Ny bilder på valpisarna som bevisligen växer så det knakar. Roligt att se vädret i vårt avlånga land :). Zolli har bott på dagis under dryga veckan och kom hem igår. Tog en stund innan han förstod att Zelda inte var så kär längre men nu så har lugnet lagt sig. 

 

Columbus och Isola

 

 

Leia och Siri

 

2018-04-01 Påsken snart över och här väntar vardagen med våra tre vovvar. Idag har Isola gått sitt första valpspår, och Zelda och Zolli fick sig en jaktträning och spår. Detta efter stadsvandring så alla nöjda o glada.

 

Vi får ta emot fina berättelser från våra valpar ute i landet, allt från skidåkning, bus i snön och full fart i hemmet. De verkar gå under smeknamnet "Piraya".....;)

 

Foto; Nina Dahlström  Siri i korgen

2018-03-25

Rippeboets Andromeda, Isola, fick stanna kvar hos oss på kenneln och bo med sin mamma och pappa. Vi hoppas mycket på denna tös, en härlig och go tjej precis som alla syskon. 

2018-03-25 Igår flyttade Svart snö till familjen LUndberg/ Olérs i Falun. Rapport från dem på kvällen var ren lycka att se. Så mysiga bilder som vi fick ta emot. Nu börjar vårt liv med tre hundar. 

2018-03-18 Idag var det dags för vår fina lilla kille Columbus att ta flyttlasset med sig till Gustavs och sin familj Therese och Anders. Columbus kommer få det toppen med allt vad familjen hittar på, nu får ha nya näsor och hälsenor att bita i ;). 

2018-03-17 Nu har vi precis vinkat av Godhet och familjen Lejon på deras resa mot Umeå och nya äventyr. Vår busiga modiga lilla tjej kommer få det alldeles förträffligt med allt vad familjen kommer att hitta på, skidåkning, löpträning, jakttträning och jaktprov och inte minst GOSA.

2018-03-14 Så fyllde våra gullisar 8 veckor och nu njuter vi de sista dagarna innan Godhet är först ut med flytt. De har nu veterinärbesiktats och åkt bil några gånger. Några "längre" promenader har de glatt skuttat med på. de är så nyfikna på allt som händer runt dem. Riktigt mysiga små valpar som kommer att flytta till aktiva familjer. 

2018-03-09 Här rusar dagarna iväg och vi går nu mot sista  helgen med gänget, känns vemodigt, men sååå bra med våra blivnade valpköpare . Dock så håller de oss vakna på natten med sitt huliganbråk, så kan väl säga att just den delan kan bli rätt skön att slippa. Våra yrväder är ändå helt fantastiska.

Vi har haft många besökare och Zeldas uppf har varit här och tagit fina kort. Sen har även ordf för Springerklubben Uppland/ Västmanland varit här med sin dotter och fotat dem, se mer under valpar. 

 

2028-02-25 Livet i valplådan rusar på och allt är så spännande tycker Kent-kullen. Alla valpar är tingade och det känns så bra. Det har varit tråkigt att säga nej till förfrågningarna men roligt och överraskande att så många hittat till oss.

Kvartetten fick märgben för första gången vilket var gott!

 

2018-02-18 Idag har det varit liv i luckan! Bästa Nina Dahlström har varit och fotat, se mer under valpar. Valpköpare har varit på besök nr två, och Columbus kommer flytta till Dalarna. De har varit ut för första gången och Godhet tyckte det var attans kallt. Maten hamnar mer utanför än inuti. Åh vvi njuter i fulla drag. 

2018-02-13 Idag är våra gullisar fyra veckor och valplådan har bytts ut mot större frihet. Vi börjar skönja små personligheter. Som det ser ut är alla valpar tingade. Till helgen hoppas jag att vännen Nina kommer med proffskameran ;). 

2018-02-10

Nu är de registrerade i SKK och namnen spikade :)

2018-02-04 Alla ögon på plats! Nu rör det på sig i lådan mer och mer för varje dag. Lite humör ibland och lite bus för att somna på fläcken, precis som det ska med andra ord. 

2018-01-31 Nu har ögonen börjat öppna sig hos våra små finingar och namnen känns klara, så nu hoppas vi att SKK inte säger något annat... En flicka kommer få stanna kvar på kenneln. Idag har vi också klippt klorna för första gången, jösses vilka vassa. Zelda mår fortsatt så bra och Zolli får försiktigt börja nosa på dem med hennes tillåtelse. 

2018-01-28 Våra små underverk växer så det knakar, alla över kilot nu. I veckan kommer vi snart att få se ögonen på dem, åh vad vi längtar. De tar mer och mer stadiga steg i valplådan. Vi "smakar" på namn men väntar tills vi kan se ännu mer kring vilka de är. En hane och en tik finns kvar att tinga!

Fick nu äntligen iväg fotot på vår älskade Trixa så att det trycktes på canvasduk. Nu pryder hon väggen i valprummet

 

 

 

2018-01-20

Idag fick vår förstfödda lilla gossevalp somna in. Vi saknar honom så...

2018-01-19

Nu finns det bilder på de små liven under fliken valpar! Dagarna och nätterna är ett enda virrvarr och de sover och äter. Zelda är en otrolig mamma och Zolli har fått kika in i rummet och numera får han t.o.m vara på sängen som står bredvid. 

Den förstfödda äter dåligt och vi stödmatar, så håll tummarna att det vänder. De andra har blivit små tjocka korvar ;). 

2018-01-16

I natt föddes Kent-kullen! Vi är i lyckorus :). Mamma och pappa är stolta över sina små juveler och jag kommer uppdatera med bilder och deras framsteg under fliken valpar.

 

Stolt Pappa!

 

 

2018-01-14

Tänk, idag är det 10 år sedan Trixas valpar föddes här i Rippebo!

Troll, Tyr och Trym!

Tänk vad coolt om Zelda hade fått valparna idag, men de verkar trivas bra där i magen :). 

Men oj, så roligt att idag få ett sms från Trym, den stora bamsingen med det ännu större hjärtat, han är still going strong!! 

 

Tack! Familjen Cullberg för att ni tagit så väl hand om honom, kram!

2018-01-13 

Julgranen är utbytt mot valprelaterade saker och Zelda börjar bli tjock ;). Vi väntar med stor spänning på hur många som finns där inne. 

2018-01-01 

Nyårsafton ägnades åt att snickra valplåda, Tack Bästa svåger! Zelda var dock inte så impad.... än.

2017-12-30 Vi avslutar året med att bygga valplåda och göra mysigt åt den blivande mamman. Bilder kommer på resultatet :). Skål!

2017-12-22 Zelda börjar bli rund om magen men hänger med i vanlig fart :). 

2017-12-05 Vi pyntar julen och väntar på tecken ;). 

2017-11-28 Idag har vi haft en första valpspekulant på besök :). Vi vet inte ens om det finns några valpar men roligt att träffa nya bekantskaper. Sen får vi se hur långt det bär. 

2017-11-21 Uppdaterat under valpar, och Zolli och Zeldas resp sidor

2017-11-19 Zelda och Zolli har nu parats och vi hoppas nu på valpar i mitten av januari. 

2017-11-08 Vi Gratulerar Zeldas uppfödare och hennes kullsyskon till uppfödardiplom för genomförda BPH!! www.kristaraskennel.se 

 

 

 

2017-10-10 Nya valprummet börjar ta form! Tack till Alviks Måleri, Ni är fantastiska 

https://www.facebook.com/alviksmaleriiuppsala/

2017-10-07 Har haft lite strul med hemsidan, men nu så! Förra helgen var vi till Arvika för att se fyra av Zeldas syskon på BPH. Se bilder nedan. Så bra de gjorde det, och så roligt att träffas och se hur de utvvecklats. Igår skickade vi in tester PRA och Fucosidos till England så nu väntar vi med spänning på resultat. Valprummet är på gång att bli tapetserat och klart till veckan, återkommer med bild :).

2017-09-24 Nya bilder från vår jaktträning i helgen. Tack till fina träningskompisar och framförallt till Christer, Ann-Marie och Molle som upplät mark och vatten. 

2017-09-16 Leveransklara valpar finns hos Misty i Norge kennel Blubbys, se mer under fliken valpar. Pappa kommer från kennel Art Waves och mamma från Quality Design 

2017-08-23 Zolli och Zelda ua på ögon

Nu börjar hemsdian bli klar och läggs ut in public :)

 

 

 

 

Syskonen med sina mattar och hussar, från vänster;

Imra, Indra, Impala, Iris och Isabell (foto Christina Jacobsson)

Zelda i Arvika, foto Christina Jacobsson