Nyheter!

2020-06-17 Så klarade min prinsessa vattenprovet med bravur!! Hon är verkligen en stjärna som leverar när det gäller. Tänk bara om hennes matte kunde lita på det också....

Vi åkte till provet i Nyköping i fredagskväll. Det var sju startande och vi gick ut som 5. Zelda satt alert men fast i skott och kast och simmade stadigt ut på kommando. Hämtade pippi och sprang upp på land till mig och min väntande hand. Underbart glad, nu kan vi sikta på A-prov. Dagen efter var vi på kurs hela dagen i just vatten och många flera tips och roliga övningar åkte vi hem med. Zelda älskar verkligen detta och nu när det varit varmt  är det en toppenbra träning. 

Zolli har varit hos en familj, Magnus och Ann-Karin och de trivdes ihop. Så på midsommardagen ska han och Zelda (hennes tur att vara hos Lindgrens) vara hos "sina kontaktfamiljer". Zolli kommer även vara hos dem när vi åker på semester några dagar. Blir skönt för honom att slippa trängas i bilen, han gillar det inte. 

2020-06-06 Vi har fått lite sommarvärme och med det bad och apportering i vatten. Många bilder och filmer kommer till oss på "våra" valpar är de apporterar som om de aldrig gjort annat :). Jag kommer nog anmäla Zelda till vattenprov för att kunna starta A-prov senare. Ska bli spännande att se hur det går. Zelda har löpt sedan senaste kullen och med det ännu några dagar när Zolli inte har det så lätt. Så vi annonserade om hundvakt och har fått flera napp på det, jättekul. Idag fick Isola åka iväg till familjen Lindgren så vi får se hur det går. Hon hade mycket nytt att nosa rätt på runt den stora tomten. Så kanske att nästa löp kan bli smidigare för Zolli (och oss :)). Må gott i dessa tider, nästa valpkull kommer nog dröja om inte det ser annorlunda ut på utställning/ provfronten. 

2020-05-03 Oj! vad tiden far iväg med oss och den är verkligen annorlunda i år. Vi kan inte träffas knappt och det känns jobbigt att inte kunna vara med mor och far. Det som känns alldeles fantastiskt är våra valpköpares berättelser med de små nya familjemedlemmarna, och även de berättelser vi får från de övriga som nu är "gamla i gänget". Några små tikar har fått uvi, vilket så klart är jobbigt för dem, men annars verkar det mesta fungera. Våra valpar där ute får verkligen vara med på upptåg och vi följer dem på håll. Våra planer att para Isola nästa gång fortskrider om än på halvfart. De mesta tävlingar och alla utställningar är än så länge inställda, så vi får se hur vi ska kunna få till några resultat. Vi får helt enkelt vänta och se, men tills dess tränar vi på för fullt med viltspår och jakt. 

2020-04-05 Sista valpen ut var då Rippeboets The Swan, Tosca. Hon påbörjade i morse sin resa med familjen Winsö till nya hemmet i Östersund. Där ska hon bo med husse Anders och lillhusse Emil, matte Malin och lillmatte Emmi. Hon kommer förhoppningsvis få jaga ripa på fjället och en hel massa annat skoj. 

Hemma på Rippeboets kennel är tomheten stor i huset men hjärtat är fullt av glädje över ett nytt gäng fantastiska valpköpare, det är inte klokt :), vilken tur vi har. 

Våra tre vovvar här hemma har det varit lite tråkigt för under en tid, så idag fick Isola börja en kurs i viltspår, Zelda ska återuppta jakten och Zolli kommer få spåra och köra nose work, som han tycker är så kul. Sen laddar vi för en ny kull sen höst/ tidig vår. I dessa coronatider så kanske sommaren spenderas inom Sveriges gränser, så det kanske blir ett valpsafari :)). 

2020-04-04 Näst sist ut är Rippeboets Marriott County Hall, Tjorven. Hon påbörjar nu sin resa ner till Malmö, med husse Fredrik och matte Victoria. Tjorven kommer få prova på en hel del och lydnad samt apportering ligger matte varmt om hjärtat.

Nu har vi en liten tös kvar till i morgon, sen infinner sig tomheten för en stund, och ersätts med träning med våra tre stora som fått stå tillbaka lite under dessa veckor.  

2020-04-03 Ett STORT GRATTIS på 1-årsdagen till alla i vår Fotbollskull!!! Tänk ett helt år, och ni har vuxit upp och blivit underbara individer med lek och bus :).

Idag börjar vi dagen med att Rippeboets Westminster Abbey flyttar till Cilla i Delsbo. Hon ska heta "L". Hemma i Delsbo kommer hon få mysa ihop med 10-åriga springern Manne. L ska börja på valpkurs inom ngn vecka och sen ska hon få prova på lite av varje. 

Nästa på tur är vår enda lilla gosse, Rippeboets Mr Selfridges. Han kommer heta Harry efter självaste Selfridge. Harry kommer på i Stockholm/ Öland och husse och han kommer jaga ihop. 

2020-04-02 Först ut att flytta är Rippeboets Madame Tussauds, Abbey. Hon flyttar till Strängnäs med sin husse Tobbe och matte Vivi och brorsan Viggo. En liten sökvovve kanske det blir ;). Vi önskar all lycka. 

Efter Abbey var det dags för Bertha, Rippeboets Pimms No One Cup, att flytta till husse Johan och matte Lena. Bertha flyttar inte så långt, hon ska bo i Björklinge. Ska bli så roligt att följa henne på lite nära håll. Planen är att hon ska få pyssla med eftersök.

Den sista att flytta idag var Rippeboets Marble Arch, Lady. Hon flyttar till Uppsala med husse Albin och matte Reka (kanske Björklinge snart, eller hur Albin?). Hon kommer också stanna kvar med en liten del på kenneln och förhoppningsvis kan hon få en kull valpar i framtiden. Men fram tills dess ska hon få prova på det mesta med sin husse och matte. 

2020-03-30 Dåligt med uppdatering men jag prioriterar annat just nu ;). Valparna kräver mer och de ska då också få mera tid med oss och med socialisering. Vi har varit till bästa grannen och deras grisar vilket togs emot med stor nyfikenhet. På onsdag bär det av till veterinären för besikting. Sen på torsdag börjar de första flytta. Alla kullar har sin charm, och denna inget undatag. De är fullkomligt underbara, roliga, busiga, bitiga, jobbiga ja allt. Sen är de fantastiskt söta!! Det är så klart med vemod som jag ser fram emot söndagens tomhet, samtidigt som det är så tryggt med alla fina fmailjer och eras planer för framtiden. Ser så mycket fram emot att få härliga berättelser även från dessa små ljuvliga krabater. Nu i coronatider kanske det helt enkelt blir en resa i valpsverige i sommar :)). 

2020-03-15 Oj vad tiden rusar iväg här på Rippeboets kennel. Nu börjar det bli lite bättre temperatur och småvalparna är ute flera gånger per dag. Se mer under Londonkullen. Alla valpar är tingade och flera av dem vet var de ska flytta. Fantastiska valpköpare även denna gång. Idag har de fått känna av doften av blod och i dag har jag tagit fram fågel för att de ska få känna på lite vilt i morgon. Alla valpar kommer att flytta till hem där de är aktiva inom allt från jakt, bruks, lydnad, nose work mm så det gäller att förbereda dem ;). Jag har gått ner i arbetstid vilket känns som ett lyft, mera tid med juvelerna innan flytt. Idag har de trimmats för första gången. Så alltså njuter vi fortsatt av dessa små guldkorn. 

Vi skulle ha ställt Isola och Majken i Högbo och Bonzo skulle också komma, men Corona satte stopp, så trist men kanske värt det vad vet jag. 

2020-03-01 nu är Londonkullens namn på deras sida tills med foton från Fredrik, en av de kommande valpköparna.

2020-02-29 Nu finns våra valpar på https://www.skk.se/sv/kopahund/hundraser-valpkullar/engelsk-springer-spaniel/?show=breeders

Valpspekulanter har fått börja komma och hälsa på de små och Zelda visar stolt upp dem. De har fått börja smaka på köttfärs, välling och snart kommer de få smaka på mat. Bordsskicket är väl sådär... Så snart jag hinner ska här porträttfotas med respektive namn. 

2020-02-23 Livet i valplådan är underbart och för lite sömn ;) men vi myser så mycket vi kan. Har uppdaterat med en egen flik om nuvarande Londonkullen och nytt under "valpar".

2020-02-15 Här på Rippeboets kennel äter vi och sover :). Alla valparna ökar i vikt och de verkar må finfint. Mamma Zelda myser med dem och månar att de har det bra. Isola och Zolli är så nyfikna men respkterar mamman som vill vara ifred. Det finns en minizelda i kullen, alltså svart/vit. Resterande är alla med tan tecken och svart/vit eller brun/vit. 

2020-02-07 Ja ni som följer Rippeboets kennel på FB vet att Zelda överraskade även denna gång med att föda en valp efter att vi trodde allt var klart. Nästan 12 timmar efter första valpen kom ännu en tik. Så nu har vi 6 tikar och 1 hane som sover och äter!

2020-02-06 På min mammas födelsedag föds vår tredje kull, Londonkullen! 5 tikar och 1 hane och mamma Zelda lika fantastisk som tidigare. 3 tikar är tingade. 

2020-02-04 Nu är det 58 dygn passerade och vi väntar med spänning på vad som finns i Zeldas mage. I morse ville hon inte äta så då tänkte vi att det kanske börjar dra ihop sig, men icke. Hon är lugnet själv och springer med fart i skogen och maten den åt hon glatt upp på förmiddagen i stället. Jag har nu börjat sova med henne i valprummet och är hemma och jobbar. Så nu hoppas vi att nästa uppdatering är ett gäng nyfödda hjärtegryn 

2020-01-27 Ikväll har Zolli haft dambesök igen. Så efter en lyckad date så hoppas vi tillsammans med Hitorps kennel att han och Beda väntar smått igen. Förra gången blev de få valpar och flera som var intresserade varför Ewa pch Björn tänker att de gör om samma kombination. Så nu håller vi tummarna för smått i slutet av mars. http://hitorpskennel.se/

2020-01-26 I kväll kommer valplådan in! Zelda börjar bli rund om magen och de sista veckorna kommer snigla sig fram...

Men vår Isola håller oss sysselsatta :(. I onsdags på vår promenad så hostade hon till 2 ggr. Sen blev hon helt stillastående och ville inte alls röra sig. Jag lockade på henne och hon kom i sakta mak. Förstod då att hon måste fått i sig något. Väl hemma kröp hon in i Zeldas koja och ville inte skälla som hon ofta gör trots att "fibergubbarna" var utanför och grävde. När husse kom hem ville hon knappt hälsa. Detta är inte vår Isola. Så ringde till veterinär som inte kunde ta emot då de hade för många sjuka. Ultuna hade stängt akuten!!!! Så efter att ha tempat och hon hade nästa 40 grader fick vi åka till Albano i Danderyd. Hon blev kvar och under fredagen gjorde de en skiktröntgen som visade en 5 cm lång och 5 mm bred pinne som satt fast i matstrupen. Fy tusan! så ont det måste ha gjort. Veterinär kunde plocka ut den och hon fick komma hem mycket medtagen. Men idag söndag börjar hon bli som vanligt så tre veckor i koppel som ordinerats känns tufft! 

Igår kom de två damer från kennelklubben på ett oanmält besök, kennelkonsulenter på "inspektion". Mycket trevligt besök. "Betyg": Mycket bra miljö för hundarna och Mycket fina och trevliga hundar! Så då kan vi väl säga att Rippeboets kennel fått en okstämpel i rumpan?

Vi får fortsatt mycket roliga och fina berättelser från våra valpköpare. Alla är aktiva med sina vovvar och de spårar, jagar och tränar för framtiden. Vi håller också alla tummar för Bonzo, som gjort illa sina två tår och även han ordinerats koppelvila. Det är verkligen inte roligt att vara en liten springer som mestadels gör precis det, springer, och sedan inte få gå så mycket. 

Selma och Amicus används redan i praktisk jakt på både rådjur, hare och vildsvin. Så duktiga! Majken har fått en egen sida. Hon ska förhoppningsvis ha en kull valpar om allt går i lås någon gång i framtiden. 

2020-01-03 Idag har vi gjort ultraljud och det finns valpar i magen :). Zelda var inte så road av att ligga i "vaggan" och dessutom sprayade vet ett medel som hon måste fått upp i näsan så hon nyste flera gånger. Så vi konstaterade att det fanns valapar där och gjorde inget mer som kunde stressa henne. Nu ser vi fram emot valpar i början av februari. 

2019-12-26 Annandagen idag och tiden har gått i rasande fart med noll uppdatering här :(. Vi har firat jul och vovvarna fick ett varsit långt spår på julafton. Husses ranking var att; Zelda toppklass, Isola snäppet lika bra men sen kom pajasen Zolli :). Han har så mycket tid i spåret att han hinner med mycket annat... Nöjda hundar i alla fall. Nu ser vi fram emot 4 dagar i Lubeck och vovvarna kommer ha det bäst med hundvakter. Sen firar vi nyår utan några som helst raketer och den 3 januari gör vi ultraljud på Zelda. Vi hoppas då få komma med roligt besked och välkomna 2020 med tredje kullen. 

2019-11-30 Med hjälp av mina springervänner så har vi nu hittat en hane till Zelda och vi kan glatt konstatera att om kärlek uppstår i december kommer vi vänta valpar i början av 2020! Vi håller tummar och tassar att Zelda och Skalman fattar tycke för varandra när det är dags! Läs mer under valpar

2019-11-29 Ibland händer det oförutsedda saker och allt går inte vägen. Vi kommer av olika anledningar inte para Zelda med Goliath. Jakten på en annan  hane har börjat och det återstår att se om vi hittar någon innan hon börjar löpa. Ni får tillsammans med oss hålla tummarna!

2019-10-11 Nu är det klart med att vi kommer att para Zelda för tredje gången och denna gång har vi valt en svart/ vit hane vid namn Goliath! Läs mer under valpar om den förväntade kullen. Bilden visar Goliath i språng, foto Veronica Forsberg

2019-10-10 Som framsidan visar så har vi fått vår första champion. Så roligt och vilka fantastiska valpköpare vi har! Fick också info från Amicus i Linköping som knappt 6 månader spårar/ eftersöker skjutet vilt, både vildsvin och hjort. Galet duktig! Det verkar på våra valpköpares beskrivningar att Fotbollskullen har mycket arbetslust och de tränas för fullt i stugorna. Till helgen kommer Bonzo och Majken och deltar på jaktkurs. 

Idag har vi ögonlyst och gjort Gononskopi på Zelda, allt ua, så nu smider vi vidare på planerna för nästa valpkull. 

2019-09-30 Igår var vi med två av valparna ur Kent-kullen på BPH. Så överraskad av Isolas insats, en orädd vovve som tog sig an banan med en klackspark och verkade tycka det var roligt med allt som hände. En härlig hund sa domaren. Siri tyckte det var så spännande med alla dofter och hade nosen mer i backen. Båda syskonen fick 0 på aggressivitet, ingen kvarstående rädsla, trygga och positiva :) samt skottfasta. Det är så roligt att vara uppfödare när valpköparna kommer och är med på upptåg! För oss som uppfödare betyder aveln kring den mentala biten mycket varför det är härligt att se två så trygga vovvar, i alla fall denna dag. Så nästa höst är det dags för fotbollskullen. 

2019-09-14 Igår föddes valpar på Hitorps kennel, www.hitorps.se

Zolli är pappan så är ni intreserade av valpar ur den kullen är det fritt fam att ta kontakt med oss om ni vill veta mer om Zolli. Sitter nu och väntar på att dra igång vår valpträff. Återkommer med bilder och påhitt. 

2019-09-09 Nu har arbetstempot satt fart och däremellan ska vi hinna med våra vovvar ;). Isola löper så just nu är Zolli uthyrd till grannen.

Vi får ta emot sådana fina berättelser från våra valpköpare att vi blir alldeles  mållösa. Fantastiska vovvar med så fantastiska ägare som förvaltar dessa små så bra. Till helgen har vi valpträff och det ska bli så roligt att träffa alla som kommer. Sista helgen i september åker vi med Isola och syster Siri på BPH. Zelda ska ögonlysas och vi har en hane på g som vi hoppas på. Återkommer med mer info när det är spikat och klart. 

2019-08-27 Vi avslutade vår semester med att åka ner till Göteborg och starta på Nybörjarprov B med Zelda. På lördagen fick vi ett område i en hemsk terräng, snårigt svårt att gå samt att se var tusan apporten försvann någonstans. Jag blev nervös och tog tag i henne vid två tillfällen eftersom hon var på väg att sticka innan kommandot och blev därmed diskad kan man säga ;). Nåja nya tag på söndagen. Mycke bättre terräng men då i 25 grader värme. Vi badade henne innan i en närliggande sjö och när det var dags för Zelda så kändes det som att hon var på gång. Hon gjorde ett bra sök men tappade lite i ork på slutet, men hon satt på apporterna med fin stadga och hämtade in dem fint och bra så vi slutade med godkänt resultat och fin rosett ;). Stort tack till Sara som bodde hos oss med sina hundar och passade Zolli och Isola, du är guld värd!

2019-08-14 Här går det undan i tiden. Idag har vi haft besök av Majken, vilket var så roligt. En härlig liten tjej som apporterar och busar med storasyster. Underbar liten vovve. Zolli ska bli pappa är det bekräftat med ultraljud. Vid intresse hör av er till Hitprs kennel www.hitorps.se

Isola gjorde anlagsprovet igår och klarade det, så nu tränas det för fullt framåt me sikte på öppen klass. Nästa helg åker vi till Götborg med Zelda. Sen har vi på gång en valpträff i september där vi hoppas att så många som möjligt kommer.

 

Majken apporterar!

2019-06-30 Helgen har varit fylld av massa roligt. I vår väg mot barndomsvännen Cillas 50-årsfirande fick vi möjlighet att hälsa på Amicus, Rippeboets Magic Bilbao. Han bor så fint och har det underbart hemma hos sin husse Mikael och matte Anneli. Med stora marker där han provar på allehanda roliga saker och med strandtomt  där han i vämen kan svalka sina tassar eller ligga i hängmattan :). En härlig liten vovve som fått en fantastisk familj att bo hos. 

Sen har vi fått berättelser från alla de andra valparna i fotbollskullen, aktiva familjer där de åker båt, är med och fiskar, busar med andra valpar och firar midsommar. Det är häftigt att vara uppfödare!

2019-06-13 Så var det äntligen dags för familjen Tigerström att få hämta sin Messi. Tålmodigt har de väntat att få klartecken att han blev frisk från sin envisa infektion, men idag var vi och besiktade och han är frisk som en nötkärna. Vi kommer sakna vår lilla brun, snoris, exet, kärt barn har många namn. Men åh så härligt att få se honom åka iväg tryggt med familjen och bara känna i magen att det kommer bli så bra. 

Rapporter från alla valpar kommer med jämna mellanrum och det är med varmt hjärta som vi känner att de har fått, och har det så bra i sina nya familjer. Nu ser vi fram emot att ses framöver och att få tid för våra tre stora vovvar. Kan lugnt säga att Zelda är sugen på lite fågel :). 

2019-06-11 Lite nytt på sidan och fina bilder på våra fotbollshjältar. Vi smider redan planer på nästa kull så håll utkik under fliken valpar. Majken kommer snart få en egen sida. Nu håller vi tummarna att Messi får flytta till sin familj, så som de längtar. Han är världens gosigaste så det kommer bli tomt. Coola killen var med på examensfest i helgen bland folk och hundar men han busade runt och somnade gott under bordet. En trygg liten krabat.  

2019-06-07 Idag har Majken flyttat, men hon kommer också delvis vara kvar hos oss då Sara och Niklas kommer att vara "foderärdar". Vi har fått fina rapporter från de tre andra som redan bott en dryg vecka och allt går så bra. Alla tre har fått prova på olika saker och några har nätter som stökar då det går alldeles utmärkt att vara pigg vid 4 på morgonen. Bonzo. Amicus och Selma vi vattnet!

 

 

 

Nu håller vi alla tummar och tassar att även lilla Messi snart får flytta till sin längtande och väntande familj.  Han har haft problem med sin lilla snoriga nos, men (vågar knappt skriva) det verkar gå åt rätt håll.....

 

2019-06-02 Valparna flyttar nu en efter en, och det är med stort vemod kvällen innan  för att sedan bytas mot ren och skär glädje när alla familjer hämtar de små. Vi har fått rapporter från de som flyttade först och allt går så bra. I går fick de tre som var kvar följa med till stan och hälsa på min mor och far. De åkte hiss, tittade på massa folk med cyklar, rollatorer bilar mm. Sen sov de gott i köket medan vi andra fikade :). Trygga små rackare. Nu har vi två kvar som flyttar inom kort och sen återgår livet på kenneln till det "normala". Jag börjar en kurs i viltspår med Isola på onsdag vilket ska bli roligt och intressant. Snart sommarvärme! Och lediga dagar med hundarna. Zelda är bra sugen på att få komma igång med träning på allvar, och Zolli kanske ska få träffa en söt liten fröken. Återkommer med det. Sen börjar vi redan nu smida planer på nästa kull....

2019-05-19 Kennelns första merit inom viltspår har vi fått från Anna och Leia uppe i Umeå.  

Domaren skrev "Perfekt spanielsök. Söker hela spårområdet. Mycket duktig hund. Kan inte göra nåt bättre. Mycket uthållig"

Vi är så stota över er, Anna och Leia. Anna du förvaltar henne på ett fantastiskt sätt, nu är det "bara" 3 ettor i  öppen klass kvar, sen har vi vår första champion :). 

Åh jag har förevigat vår kennellogga..... call me stupid.. Tack Ludvig Edström återigen för att du hjälpte mig att ta fram en personlig design som jag nu med stolthet bär på min underarm. 

2019-05-12 Nu är alla valpar tingade och det känns så bra med alla goa valpköpare. De kommer få fantastiska hem den dagen de lämnar oss, vilket också kommer bli laddat med känslor. Nu ska vi njuta av varje minut :)

2019-05-04 Det bästa med att vara uppfödare förutom att få se gryende liv växa till små troll och allt där emellan, är att få ringa till blivande valpköpare och berätta att vi gärna vill att de blir nya ägare till våra valpar. Det absolut sämsta med att vara uppfödare är tvärtom, att få ge ett negativt besked. Det blev ingen valp till er denna gång...

Vi har haft så många fantastiska spekulanter men eftersom det "bara" blev fem stycken valpar så går det inte riktigt att få ihop det. Alla valpar är nu tingade och vi fortsätter att njuta av veckorna som är kvar.

2019-04-28 Valparna växer så det knakar och börjar bli mer vakna så stunderna blir roligare och roligare. De börjar bli små personligheter. Nu är de avmaskade för första gången och har fått börja äta lite mer än bara dia. Vädret tillåter att de är ute små stunder och då blir de fasligt trötta :). Vi njuter och vill stoppa tiden!!

Idag är de registrerade i kennelklubben, så snart kommer fina stamtavlor på posten. 

2019-04-21 Påsken har nu firats i några dagar och våra pojkar samt flickvän har varit hemma. Vi har då tillsammans enats om namnen, läs mer under valpar (såvitt de blir godkända av skk men till dess...). Alla fem små hjärtegryn växer och börjar nu bli än mer rörliga. Små springor till ögon såg dagens ljus på skärtorsdagen. De har nu fått sin första smakportion, vilket var gott. Snart har de växt ur den första tidens valplåda och avmaskning står på schemat till veckan, så nu rullar det på. 

2019-04-06 Rippeboets andra kull har sett världen och de sovs, äts och växer i lådan. Mamma Zelda är precis som förra gången mån om sina små och lämnar dem bara i yttersta nödfall, typ när hon måste kissa! Vi njuter av ljudet från dessa snuttande små liv och ser fram emot att se dem utvecklas till små bitande monster. 

2019-03-21 Nu har valplådan kommit på plats, men Zelda ligger helst på sängen ;). Hon är inte lika fartig i skogen men verkar må bra och är lika go o gla som vanligt. 

2019-03-17 Tiden går i rasande fart och Zelda börjar bli rund om magen. Vi går snart in i vår lilla "valpbubbla" och söker lugn och ro för Zelda. 

Vi måste då klart säga ett stort Grattis till Kelvin och matte Lotta som vann sin klass på prestegifyllda CRUFTS i Brimingham!!! 

2019-02-01 Zelda parad, vi uppdaterar allt eftersom när vi vet mer om det blitt nåt!

2018-10-07 Kennelns första valpträff har gått av stapeln och ni kan läsa mer under ny flik. 

2018-09-28 Zelda ögonlystes igen i tisdags med UA. Alla dessa små punkter att pricka av innan det blir dags att para i februari troligast.

2018-09-17 Länge sedan sist men så blir det ibland. Vi har hittat på en del sedan sist. Zelda och jag var med på östra cup. En rolig tillställning där vi fick vara med på utställnig, fältsök och vattenapportering. Utställningen fick hon fin kritik men oplacerad. Fältsöket och vattenapporteringen mycket fina utlåtanden. En utställning i Högbo bruk med alla tre och roligast av allt den dagen var att få träffa Siri, "Svart snö". Så lika de var som valpar så olika  var de nu, de förändras i utseendet. Siri var jättefin och söt även om domaren inte gav varken henne eller Isola ett HP. Zolli och Zelda fick very good. 

Den 6-7 oktober kommer vi ha valpträff och det ser vi fram mot oerhört, ska bli så roligt att träffa alla igen. 

Igår var Zelda och jag till Norge och det gick fantastiskt bra. Hon är nu godkänd på anlaget och vattnet och kan med det få gå på jaktprov i Norge. I Sverige har vi inget liknande jaktanlag så det var riktigt roligt. Läs mer under hennes egna sida. 

Klart så här långt med valet av hane till vår nästa kull. Nyfiken?? Kika vidare under valpar. 

 

2018-08-05 Så var det de sista självande timmarna kvar på semestern. Och vilken resa vi gjort. Hundarna har varit helt fantastiska trots att värmen varit med oss hela resan. Dock har de fått bada i stort sett varje dag. 

 

     

Brahehus 

Badstopp i Danmark

 

Fantastiska vidder i Österrike. Så skönt att släppa loss efter timmar i bil

 

Åh slappa i skuggan. 

 

 

Dags för en efterlängtad semester som i år går i hundarnas tecken. De följer med oss på vår resa och det ska bli så mysigt! Zelda har hunnit fylla tre år och Isola apporterar fågel :). Sommarvärmen är här för att stanna så en pool till pälsklingarna var ett måste. De njuter!

 

2018-06-17 Oj vad tiden går.... Zeldas jaktkurs och Isolas valpkurs är nu avslutade och det har varit så roligt att vara med på de båda. Isola var mer kavat än mamma och apporterade fågel efter att först tyckt att det var riktigt läskigt. Nu väntar snart semester och i år har vi med alla våra fyrbenta på turen. 

 

2018-04-29 Ny bilder på valpisarna som bevisligen växer så det knakar. Roligt att se vädret i vårt avlånga land :). Zolli har bott på dagis under dryga veckan och kom hem igår. Tog en stund innan han förstod att Zelda inte var så kär längre men nu så har lugnet lagt sig. 

 

Columbus och Isola

 

 

Leia och Siri

 

2018-04-01 Påsken snart över och här väntar vardagen med våra tre vovvar. Idag har Isola gått sitt första valpspår, och Zelda och Zolli fick sig en jaktträning och spår. Detta efter stadsvandring så alla nöjda o glada.

 

Vi får ta emot fina berättelser från våra valpar ute i landet, allt från skidåkning, bus i snön och full fart i hemmet. De verkar gå under smeknamnet "Piraya".....;)

 

Foto; Nina Dahlström  Siri i korgen

2018-03-25

Rippeboets Andromeda, Isola, fick stanna kvar hos oss på kenneln och bo med sin mamma och pappa. Vi hoppas mycket på denna tös, en härlig och go tjej precis som alla syskon. 

2018-03-25 Igår flyttade Svart snö till familjen LUndberg/ Olérs i Falun. Rapport från dem på kvällen var ren lycka att se. Så mysiga bilder som vi fick ta emot. Nu börjar vårt liv med tre hundar. 

2018-03-18 Idag var det dags för vår fina lilla kille Columbus att ta flyttlasset med sig till Gustavs och sin familj Therese och Anders. Columbus kommer få det toppen med allt vad familjen hittar på, nu får ha nya näsor och hälsenor att bita i ;). 

2018-03-17 Nu har vi precis vinkat av Godhet och familjen Lejon på deras resa mot Umeå och nya äventyr. Vår busiga modiga lilla tjej kommer få det alldeles förträffligt med allt vad familjen kommer att hitta på, skidåkning, löpträning, jakttträning och jaktprov och inte minst GOSA.

2018-03-14 Så fyllde våra gullisar 8 veckor och nu njuter vi de sista dagarna innan Godhet är först ut med flytt. De har nu veterinärbesiktats och åkt bil några gånger. Några "längre" promenader har de glatt skuttat med på. de är så nyfikna på allt som händer runt dem. Riktigt mysiga små valpar som kommer att flytta till aktiva familjer. 

2018-03-09 Här rusar dagarna iväg och vi går nu mot sista  helgen med gänget, känns vemodigt, men sååå bra med våra blivnade valpköpare . Dock så håller de oss vakna på natten med sitt huliganbråk, så kan väl säga att just den delan kan bli rätt skön att slippa. Våra yrväder är ändå helt fantastiska.

Vi har haft många besökare och Zeldas uppf har varit här och tagit fina kort. Sen har även ordf för Springerklubben Uppland/ Västmanland varit här med sin dotter och fotat dem, se mer under valpar. 

 

2028-02-25 Livet i valplådan rusar på och allt är så spännande tycker Kent-kullen. Alla valpar är tingade och det känns så bra. Det har varit tråkigt att säga nej till förfrågningarna men roligt och överraskande att så många hittat till oss.

Kvartetten fick märgben för första gången vilket var gott!

 

2018-02-18 Idag har det varit liv i luckan! Bästa Nina Dahlström har varit och fotat, se mer under valpar. Valpköpare har varit på besök nr två, och Columbus kommer flytta till Dalarna. De har varit ut för första gången och Godhet tyckte det var attans kallt. Maten hamnar mer utanför än inuti. Åh vvi njuter i fulla drag. 

2018-02-13 Idag är våra gullisar fyra veckor och valplådan har bytts ut mot större frihet. Vi börjar skönja små personligheter. Som det ser ut är alla valpar tingade. Till helgen hoppas jag att vännen Nina kommer med proffskameran ;). 

2018-02-10

Nu är de registrerade i SKK och namnen spikade :)

2018-02-04 Alla ögon på plats! Nu rör det på sig i lådan mer och mer för varje dag. Lite humör ibland och lite bus för att somna på fläcken, precis som det ska med andra ord. 

2018-01-31 Nu har ögonen börjat öppna sig hos våra små finingar och namnen känns klara, så nu hoppas vi att SKK inte säger något annat... En flicka kommer få stanna kvar på kenneln. Idag har vi också klippt klorna för första gången, jösses vilka vassa. Zelda mår fortsatt så bra och Zolli får försiktigt börja nosa på dem med hennes tillåtelse. 

2018-01-28 Våra små underverk växer så det knakar, alla över kilot nu. I veckan kommer vi snart att få se ögonen på dem, åh vad vi längtar. De tar mer och mer stadiga steg i valplådan. Vi "smakar" på namn men väntar tills vi kan se ännu mer kring vilka de är. En hane och en tik finns kvar att tinga!

Fick nu äntligen iväg fotot på vår älskade Trixa så att det trycktes på canvasduk. Nu pryder hon väggen i valprummet

 

 

 

2018-01-20

Idag fick vår förstfödda lilla gossevalp somna in. Vi saknar honom så...

2018-01-19

Nu finns det bilder på de små liven under fliken valpar! Dagarna och nätterna är ett enda virrvarr och de sover och äter. Zelda är en otrolig mamma och Zolli har fått kika in i rummet och numera får han t.o.m vara på sängen som står bredvid. 

Den förstfödda äter dåligt och vi stödmatar, så håll tummarna att det vänder. De andra har blivit små tjocka korvar ;). 

2018-01-16

I natt föddes Kent-kullen! Vi är i lyckorus :). Mamma och pappa är stolta över sina små juveler och jag kommer uppdatera med bilder och deras framsteg under fliken valpar.

 

Stolt Pappa!

 

 

2018-01-14

Tänk, idag är det 10 år sedan Trixas valpar föddes här i Rippebo!

Troll, Tyr och Trym!

Tänk vad coolt om Zelda hade fått valparna idag, men de verkar trivas bra där i magen :). 

Men oj, så roligt att idag få ett sms från Trym, den stora bamsingen med det ännu större hjärtat, han är still going strong!! 

 

Tack! Familjen Cullberg för att ni tagit så väl hand om honom, kram!

2018-01-13 

Julgranen är utbytt mot valprelaterade saker och Zelda börjar bli tjock ;). Vi väntar med stor spänning på hur många som finns där inne. 

2018-01-01 

Nyårsafton ägnades åt att snickra valplåda, Tack Bästa svåger! Zelda var dock inte så impad.... än.

2017-12-30 Vi avslutar året med att bygga valplåda och göra mysigt åt den blivande mamman. Bilder kommer på resultatet :). Skål!

2017-12-22 Zelda börjar bli rund om magen men hänger med i vanlig fart :). 

2017-12-05 Vi pyntar julen och väntar på tecken ;). 

2017-11-28 Idag har vi haft en första valpspekulant på besök :). Vi vet inte ens om det finns några valpar men roligt att träffa nya bekantskaper. Sen får vi se hur långt det bär. 

2017-11-21 Uppdaterat under valpar, och Zolli och Zeldas resp sidor

2017-11-19 Zelda och Zolli har nu parats och vi hoppas nu på valpar i mitten av januari. 

2017-11-08 Vi Gratulerar Zeldas uppfödare och hennes kullsyskon till uppfödardiplom för genomförda BPH!! www.kristaraskennel.se 

 

 

 

2017-10-10 Nya valprummet börjar ta form! Tack till Alviks Måleri, Ni är fantastiska 

https://www.facebook.com/alviksmaleriiuppsala/

2017-10-07 Har haft lite strul med hemsidan, men nu så! Förra helgen var vi till Arvika för att se fyra av Zeldas syskon på BPH. Se bilder nedan. Så bra de gjorde det, och så roligt att träffas och se hur de utvvecklats. Igår skickade vi in tester PRA och Fucosidos till England så nu väntar vi med spänning på resultat. Valprummet är på gång att bli tapetserat och klart till veckan, återkommer med bild :).

2017-09-24 Nya bilder från vår jaktträning i helgen. Tack till fina träningskompisar och framförallt till Christer, Ann-Marie och Molle som upplät mark och vatten. 

2017-09-16 Leveransklara valpar finns hos Misty i Norge kennel Blubbys, se mer under fliken valpar. Pappa kommer från kennel Art Waves och mamma från Quality Design 

2017-08-23 Zolli och Zelda ua på ögon

Nu börjar hemsdian bli klar och läggs ut in public :)

 

 

 

 

Syskonen med sina mattar och hussar, från vänster;

Imra, Indra, Impala, Iris och Isabell (foto Christina Jacobsson)

Zelda i Arvika, foto Christina Jacobsson