Kennelträff 6-7 oktober 2018

 

Helgen den 6-7 oktober 2018 hade vi kennelns första valpträff. Valparna är nu 8,5 månad. Alltså, vi blir så stolta över våra valpar och deras fantastiska ägare som förvaltar dessa busfrön på ett så härligt och kärleksfullt sätt. Så roligt att höra Leia rapa precis som sin pappa:), Columbus med sina långa ben som bara hade ögon för sin syster Siri, och hon så lik sin mamma både till utseende och sätt.

På fredagen kom Anna ner från Umeå med Leia och Zelda sa väl vad hon tyckte direkt om denna tös. Sen var Leia sin matte i hasorna. Zelda kom nog ihåg den lilla självständiga rymmaren och tänkte att här är bäst att få henne veta hut! Zelda visade sin roll som mamma genom att vara "Häxan surtant", å andra sidan fick vi se valpar med ett självklart sätt att möta andra hundar, precis som det ska vara. 

På lördagen anlände resten av gänget och med fikakorgen packad (till Columbus husses glädje) så åkte vi till skogs. Där lade vi viltspår och jag visade apportering med Zelda.

Leia har gått viltspårkurs så hon fick ett annat djurslag och annan spårläggare och hon gjorde det med den äran. Hon är van med älg men fick nu rådjur och liite konstigt med så liten klöv :).

Columbus körde formel 1 tempo och hittade klöven, duktig pojke.

Siri hade ett bra tempo och gick en liten omväg men hittade tillbaka och vinsten var en stor älgklöv. (Tack Anna för klövarna)

Isola har aldrig tidigare gått ett viltspår och fick störning av en vilsen Berner sennen men hon tog upp det igen och fortsatte tills hon kom fram tills slutet som hon tyckte var lite sådär, ingen vanlig pinne.

Hemma igen fick vi prova apportering, men det var svårt och där behövs lite mer jobb hos alla vovvar. Fågeln var spännande.

Efter intag av föda åkte vi till sjön där alla fick prova att apportera i vatten. Columbus hade dock mest lust att leka och inte ens en vanlig pinne var kul. Isola vill inte hämta i vatten som är djupt så hon behöver sannerligen vattenträning. Både Leia och Siri hämtade fågel med lite lock och pock. Mamma Zelda var med som "räddningshund" och hon går från klarhet till klarhet så var det inte för att det var slut på säsongen hade jag anmält till vattenprov.

Hemma med trötta hundar åt vi mat och pratade till småtimmarna.

Morgonen startade med frukost och promenad, valprace där Columbus stod som vinnare!! Där var inte syster så rolig när matte och husse drog iväg:).

En långis med massa bus i skogen och sen var det dags att fara norröver för alla. 

Alltså vilken helg!! Detta kommer vi leva länge på och hoppas att vi kan få till en träff igen.

TACK för att ni är ni och för att ni förvaltar era valpar så fint!

Vi är så stolta, kramar Rippeboets kennel Roger och Maria

 

 

 

Lite olika bilder från vår helg, ser fram mot att få fler från er alla!