Om oss

Jag som har Rippeboets kennel heter Maria och har haft hund sedan jag var 12 år (då hade jag nog tjatat i 11 :). Jag är gift med Roger och vi har två utflugna pojkar, Martin och Mattias.

Jag började mitt hundliv med en liten munsterländer som hette Fanni. När Roger och jag skulle köpa vår första gemensamma hund valde vi rasen Hovawart och Tosca flyttade till oss 1989. Sen följde Myzkin, Trixa och hennes valp Troll. Mor och dotter var dock ingen bra kombination varför vi lämnade bort Troll.

När Trixa varit ensamhund några år, så tänkte jag att jag ville byta ras och valet föll på Engelsk Springer Spaniel. Idag kan jag undra varför det dröjt så länge innan dessa fantasiska hundar kom in i vårt liv? Zolli (Hitorps Enzo) kom till familjen 2014 och Zelda (Kristaras Incredible Isabell) fick vi hem till oss 2015, efter att Trixa hastigt fått somna in.

Zelda och Zolli fick sin första kull i januari 2018 och de blev med det våra stamföräldrar när min dröm sedan barn blev till verklighet, valpar och en egen uppfödning!

Kent-kullen blev först ut och har sedan följt av fler. Ur den första kullen fick vår Isola stanna på kenneln och hon har nu fått egna valpar. Kennelnamn har jag haft registrerat i många år, men den som väntar på nåt gott ....

Jag är utbildad instruktör i allmänlydnad på SBK. Har haft många kurser på Tierps BK. Tävlat i Rapport och lydnad och Tosca utbildade jag till tjänstehund i Flygvapnet. Är utbildad B-figurant inom MH/ MT. Jag gick under våren 2018 uppfödarutbildningen genom SKK/ SK. 

Vi bor i ett litet hus på landet, men med närhet till stan, med alla skogens djur inpå knuten. 

 

Bus med husse= favoritlek